wp0b50abed.png
wpfa9b4330.png

Maes Haarden      Bevrijdingslaan 43, 2450 Meerhout      0495/64 62 40      info@maes-haarden.be      

wp670280b5_0f.jpg

MAES HAARDEN  

 

MEERHOUT

WARMTE

 

SFEER

 

DESIGN

wp2e9ce802.png
wp413b8fd8.png
wpf155e94d.png
wp5290e1ff.png
wp1021f4a0.png

Uitgebreid gamma

 

Maes Haarden heeft een breed gamma aan hout kachels en handelt uitsluitend in de meest kwalitatieve merken zoals Jidé, Spartherm, Saey, Austroflamm

Spring gerust even binnen in onze toonzaal  u zal snel overtuigd zijn.

Inzethaarden - Inbouwhaarden - Liftdeurhaarden

 

In houthaarden onderscheiden zich verschillende types: Inzethaarden, inbouwhaarden, liftdeurhaarden.

 

Een inzethaard is een haard die kan ingezet worden in een bestaande schouw waarbij de kader van het toestel het gedeelte wat zich in de schouw bevind bedekt. Deze toestellen zijn naderhand ook op een simpele manier terug uit de schouw te halen indien ze volgens de regels der kunst werden ingebouwd. Deze toestellen worden hoofdzakelijk gebruikt voor de vervangingsmarkt en niet zo zeer voor de nieuwbouwprojecten.

 

Inbouwhaarden: Hier kan je al hetzelfde idee terugvinden in de naam van het toestel, het toestel zit ingebouwd in de schoorsteenmantel en is naderhand dus niet uit de schouw te halen zonder breekwerken uit te voeren. Dat kan zijn door de ventilator die zich onder het toestel bevind, maar dat ook zijn door het feit dat het toestel een liftdeurhaard is. In beide gevallen zijn de haarden niet uitneembaar. Een inbouwhaard kan ten opzichte van een liftdeurhaard wel nog steeds een draaideur hebben in plaats van een liftdeur.

 

Liftdeurhaarden: Dit zijn de haarden die werken met een deur die niet opendraaid, maar met een geleider of katrollensysteem verticaal naar boven schuift. Aangezien het systeem voor het wegschuiven van het vernster zich achter de mantel bevind spreekt het voor zich dat dit toestel nooit kan weg genomen worden zonder breekwerken uit te voeren. Liftdeurhaarden zijn enkel beschikbaar met hout als brandstof en dus niet geschikt om kolen in te stoken.

 

 

 

wp49dd4e4a_0f.jpg